Over mij

Als 15 jarige jongen zag ik een reclame op televisie waarbij een vlieg een lucifer in de bek van een vleesetende plant zette. Zo kon de vlieg van de nectar smullen, zonder opgegeten te worden. Ik was hier ongelofelijk door gefascineerd, en voordat ik het wist had ik een dik boek over vleesetende planten gehaald bij de bibliotheek. Na mezelf hier wat in verdiept te hebben ging ik naar het dichtstbijzijnde tuincentrum, en ja hoor, daar stonden ze! Mijn eerste aankoop was een potje met 3 verschillende soorten vleesetende planten. Deze deden het opvallend goed, en in een mum van tijd stond de hele vensterbank vol. Zo bleef de collectie maar groeien. Omdat ik graag wilde uitbreiden en betere omstandigheden voor de planten wilde creŽren, kocht ik in de winter van 2003-2004 een tweedehands kas van 2,00 bij 2,65 meter. Na de kas een flinke opknapbeurt te hebben gegeven en kweekbakken te hebben gemaakt, konden de planten in de kas worden gezet. Het was inmiddels juni 2004. Sindsdien kweek ik vleesetende planten in een koude kas.

Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in winterharde soorten (o.a. Sarracenia, Dionaea, Drosera, Drosophyllum, Pinguicula en Darlingtonia), simpelweg omdat ik geen optimale omstandigheden kan creŽren voor de meeste niet-winterharde soorten. Ik kweek echter wel enkele niet-winterharde soorten, waaronder Byblis, Cephalotus, Nepenthes en enkele niet-winterharde Drosera soorten. Een volledig overzicht staat weergegeven in mijn kweeklijst.

Inmiddels bestaat mijn collectie uit ongeveer 330 verschillende soorten/ondersoorten/variŽteiten/klonen met in totaal 500-600 planten (en groeiende).